Project vervanging Open Verbrandingstoestellen Woonbron

Johan VellingaParticipatie & samen stad maken

Woonbron wil in al haar bezit de open verbrandingstoestellen vervangen. Oude moederhaarden, gaskachels en geisers veroorzaken een verhoogd gezondheidsrisico. Hiervoor in de plaats komen nieuwe combiketels of boilers. Om dit voor elkaar te krijgen stuurde Woonbron al diverse brieven en ondernam diverse andere acties. Nu zijn er in haar hele bezit nog ongeveer 550 adressen over waar nog steeds een open verbrandingstoestel in de woning aanwezig is. 

Início bezoekt al deze adressen. Het doel is om een akkoordverklaring te krijgen van de huurder. Tijdens het contactmoment wordt uitleg gegeven over de vervangingsopgave en de daaraan verbonden voordelen en bijbehorende huurverhoging. Om dit goed over te brengen zijn ter ondersteuning informatieve flyers gemaakt. Natuurlijk zijn er ook huurders die niet mee willen werken en in dat geval proberen wij zo scherp mogelijk te achterhalen wat hiervoor de reden is.

Deze manier van werken is waardevol omdat deze groep huurders anders bijna niet bereikt wordt via brieven en andere media. Het één-op-één contact is veel persoonlijker. Zo geven wij een toelichting op maat en daardoor zijn huurders vaak alsnog bereid om mee te werken. Buiten dat waarderen veel huurders deze individuele benadering. Dit project loopt tot en met de zomer van 2022.